Τριχωτό της κεφαλής: πόσο καλά γνωρίζεις τις ανάγκες του;

Οι περισσότερες από εμάς δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα των μαλλιών μας, όμως με το τριχωτό της κεφαλής τι κάνουμε; Πόσο επιμονή, προσοχή και χρόνο αφιερώνουμε για την περιποίηση της επιδερμίδας του κεφαλιού; Γνωρίζουμε όντως ποιες είναι οι ανάγκες και προσπαθούμε να τις ικανοποιούμε;

Το τριχωτό της κεφαλής είναι το «έδαφος» πάνω στο οποίο τα μαλλιά «ανθίζουν» και αναπτύσσονται, γεμάτα δύναμη και υγεία! Όταν το τριχωτό είναι υγιές, τότε και τα μαλλιά είναι υγιή! Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ζωντανό και ταυτόχρονα ευαίσθητο όργανο που αντιδρά στις διάφορες επιθέσεις που δέχεται! Και πίστεψέ με οι επιθέσεις αυτές είναι πολλές: ρύπανση, υπεριώδεις ακτίνες UV, υπερβολική θερμότητα από τα εργαλεία styling, υπερβολικό/επιθετικό βούρτσισμα, τεχνικές επεξεργασίες, ακατάλληλα προϊόντα φροντίδας & styling, άγχος, ορμονικές διακυμάνσεις, γενετικές ασθένειες, μη ισορροπημένη διατροφή κ.ά.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν το τριχωτό της κεφαλής δέχεται όλες αυτές τις επιθέσεις; Εμφανίζει συμπτώματα όπως ευαισθησία, ερεθισμός, κνησμός, πιτυρίδα, υπερβολικό σμήγμα και σημάδια πρόωρης γήρανσης, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να χάνουν τη ζωντάνια, τη λάμψη και την υγιή τους εμφάνιση! Αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις τότε; Αναζητάς εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας που προσφέρουν άμεση αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής και καταπολεμούν όλα τα συμπτώματα!

Σε αυτήν την κατηγορία προϊόντων ανήκει η νέα σειρά φροντίδας Scalp Solutions της Aveda, την οποία είχα τη χαρά να δοκιμάσω πριν από λίγες μέρες! Κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών, όλα τα φύλα και όλες τις ηλικίες είναι μια σειρά που καταπολεμά τους ερεθισμούς τη λιπαρότητα και τα σημάδια γήρανσης. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά που περιλαμβάνει 6 προϊόντα: σαμπουάν, conditioner, απολεπιστικό προϊόν, βούρτσα scalp massager, mist που ελέγχει την έκκριση της λιπαρότητας και βραδινό serum ενδυνάμωσης και εξισορρόπησης του μικροβιώματος.

Δοκίμασα τα 5 πρώτα προϊόντα και παρόλο που τα μαλλιά μου είναι λεπτά και λιπαρά, το αποτέλεσμα ήταν άκρως αναζωογονητικό και ανάλαφρο!

Αν θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερα για τις συνθέσεις και τη χρήση των προϊόντων κάνε κλικ εδώ!

One response to “Τριχωτό της κεφαλής: πόσο καλά γνωρίζεις τις ανάγκες του;”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: