Είναι ο διπλός καθαρισμός το μυστικό για όμορφη επιδερμίδα;

Ο επιμελής καθαρισμός σίγουρα είναι το μυστικό για μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα! Και για εμάς που μένουμε σε μεγάλες πόλεις, ο επιμελής καθαρισμός είναι συνώνυμος με τον διπλό καθαρισμό! Δεν είναι λοιπόν ένα ακόμα trend του marketing στο χώρο του beauty, αλλά μια ανάγκη που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και είναι άμεσα συνυφασμένη με το lifestyle μας. Η περιβαλλοντική ρύπανση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς για την επιδερμίδα, αφού εκατομμύρια μικροσωματίδια που προέρχονται από τη σκόνη, τη ρύπανση και το νέφος, κολλούν στην επιδερμίδα, φράζουν τους πόρους και προκαλούν αδυναμία στους φυσικούς επιδερμικούς φραγμούς. Το αποτέλεσμα; Το δέρμα αφυδατώνεται, χάνει τη λάμψη τους και αποκτά θαμπή και κουρασμένη όψη.

Όταν λοιπόν καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπό μας, πρωί και βράδυ, τότε βοηθάμε την επιδερμίδα να αναπνέει και να ανανεώνει τα κύτταρά της. Για την ακρίβεια, ο πρωινός καθαρισμός απομακρύνει τα υπολείμματα των βραδινών προϊόντων και το σμήγμα που έχει παραχθεί, ενώ προετοιμάζει την επιδερμίδα να δεχθεί και να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα φροντίδας. Ο βραδινός καθαρισμός είναι πάλι μια άλλη ιεροτελεστία, στόχος της οποίας είναι να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, το μακιγιάζ και οι ρύποι και να προετοιμαστεί το δέρμα για τη διαδικασία της φυσικής βραδινής αναγέννησης.

Τι είναι όμως επί της ουσίας ο διπλός καθαρισμός και γιατί μας είναι τόσο απαραίτητος; Ο διπλός καθαρισμός περιλαμβάνει 2 βήματα: το πρώτο γίνεται συνήθως με προϊόν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, ενώ το δεύτερο με προϊόν που χρειάζεται νερό. Ο διπλός καθαρισμός εξασφαλίζει ότι η επιδερμίδα είναι απολύτως καθαρή, συμβάλλει στην αναζωογόνησή της, ενώ αποτρέπει τη συγκέντρωση σμήγματος.

Ρίξε μια ματιά στην ολοκληρωμένη σειρά καθαρισμού της Apivita, βρες τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες και επωφελήσου από τις προσφορές που ισχύουν αυτήν την περίοδο.

One response to “Είναι ο διπλός καθαρισμός το μυστικό για όμορφη επιδερμίδα;”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: