Αυτά τα «Πανέξυπνα πλάσματα» θα σου γλυκάνουν την καρδιά

Ένα ακόμα feelgood μυθιστόρημα, ένα ακόμα βιβλίο που το διαβάζεις και ευφραίνεται η καρδούλα σου!

Το «Πανέξυπνα Πλάσματα» είναι το 1ο βιβλίο της Αμερικανίδας Shelby Van Pelt, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (το βρίσκεις εδώ) και είναι ένα feelgood μυθιστόρημα που δεν σου επιτρέπει να το αφήσεις εύκολα από τα χέρια σου.

Ναι, έχουμε ανάγκη οι περισσότερες και οι περισσότεροι από εμάς τα feelgood βιβλία, όχι μόνο γιατί ζεσταίνουν την καρδιά μας, όπως ένα comford food, αλλά και γιατί όλοι χαιρόμαστε όταν στο τέλος το καλό και η αγάπη επικρατούν. Ένα σύγχρονο παραμύθι με μικρές ή μεγάλες ανακρίβειες; Μπορεί, αλλά ζώντας σε έναν κόσμο όπου κάθε μέρα τον κάνουμε πιο άσχημο, έχουμε ανάγκη από βιβλία που μας γεμίζουν φως και τρυφερότητα.

Η ιστορία του; Η Τόβα Ισάλιβαν είναι μια 70χρονη που δουλεύει ως καθαρίστρια σε ένα ενυδρείο. Όχι επειδή έχει ανάγκη τα χρήματα, αλλά επειδή νιώθει καλύτερα όταν έχει κάτι να ασχολείται! Κάπως έτσι προσπάθησε να επιβιώσει όταν εξαφανίστηκε ο γιός της πριν από 30 χρόνια και κάπως έτσι προσπαθεί να επιβιώσει τώρα μετά τον θάνατο του άνδρα της. Στο ενυδρείο λοιπόν θα γνωρίσει ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού και κάπως έτσι…. πρέπει να πάρεις το βιβλίο και να διαβάσεις τη συνέχεια! Το ξεκίνησα το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ κοιμήθηκα αφήνοντας λίγες ακόμα σελίδες πριν το τελειώσω. Αλλά θέλω όντως να το τελειώσω;

One response to “Αυτά τα «Πανέξυπνα πλάσματα» θα σου γλυκάνουν την καρδιά”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: