Perfumes Stories Roger & Gallet

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια! Κρατάει χρόνια η αγάπη μου για τα αρώματα του γαλλικού brand Roger & Gallet! Στην αρχή, όταν πρωτοήρθαν στην Ελλάδα, ήταν έρωτας, έρωτας κεραυνοβόλος και παθιασμένος! Με το πέρασμα όμως του χρόνου, ο έρωτας μετατράπηκε σε αγάπη. Μια αγάπη στην οποία παραμένω πιστή, αφού πάντα στα αρώματα που φοράω υπάρχει και ένα της Roger & Gallet!

Η ιστορία αυτού του πετυχημένου brand ξεκινάει το 1693, όταν ο Giovanni Paolo Feminis δημιούργησε στην Ιταλία το άρωμα Aqua Mirabilis, το οποίο αργότερα έγινε το Eau de Cologne. To 1862, o Armand Roger και ο Charles Gallet, φαρμακοποιοί και οι δύο, κληρονόμησαν την αρχική φόρμουλα του αρωματικού νερού Eau de Cologne, το οποίο χρησιμοποιούνταν για εντριβές στο σώμα, για να απολυμάνει την επιδερμίδα και για να την ομορφαίνει! Σύντομα το ελιξήριο αυτό γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και έγινε συνώνυμο της φρεσκάδας και της γαλλικής περιποίησης. Και κάπως έτσι ξεκινάει ένα όμορφο αρωματικό παραμύθι, που γράφει ιστορία μέχρι και σήμερα!

Και φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα, στο 2022 η Roger & Gallet επανεφευρίσκει τον εαυτό της, αλλά παραμένει περισσότερο από ποτέ συνδεδεμένη με την ιστορία και το DNA της!

Μessage in a bottle

Το νέο μπουκάλι των αρωμάτων Roger & Gallet είναι εμπνευσμένο από ένα εμβληματικό μπουκάλι, που βρέθηκε στα ιστορικά αρχεία του brand. Το σχέδιο του εξυμνεί το εκλεπτυσμένο παιχνίδι ανάμεσα στις γενναιόδωρες καμπύλες και τις σχηματικές ακτίνες, χαρίζοντας μεγαλύτερη στρογγυλάδα στο μπουκάλι. Με δύο λόγια συνδυάζει την ποιότητα που ξεχωρίζει και τη σημασία στην λεπτομέρεια!

Επανασχεδιασμένες συνθέσεις

Κάθε άρωμα της Roger & Gallet περιλαμβάνει πια τουλάχιστον 90% συστατικά φυσικής προέλεσης. Η βάση αλκοόλης είναι επίσης φυσικής προέλευσης, ενώ έχουν εξαλειφθεί όλες οι περιττές τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όλα τα προϊόντα του brand παράγονται αποκλειστικά στη Γαλλία, ενώ η προμήθεια των συστατικών γίνεται με υπευθυνότητα και πλήρη σεβασμό προς την γη και την ανθρωπότητα.

Η ανανεωμένη λοιπόν συλλογή Eaux Parfumees Beinfaisantes αποτελείται από 8 αρώματα που στόχο έχουν να προσφέρουν φρεσκάδα και αυθεντικότητα! Αν θέλεις να καταπραύνεις τις αισθήσεις δοκίμασε το Fleur de Figuier, το Rose, το Feuille de the ή το Neroli. Αν θέλεις να τις διεγείρεις, δοκίμασε το Gingembre Rouge, το Bois d’Orange, το Cedrat ή το Fleur d’Osmanthus. To σίγουρο πάντως είναι ότι και με τα 8 μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό pampering!

Όσον αφορά τώρα τα δικά μου αγαπημένα αρώματα Roger & Gallet, αυτά είναι αρκετά! Ο έρωτας, που έλεγα στην αρχή του post, ξεκίνησε με το εμβληματικό άρωμα του οίκου, το Fleur de Figuier! Όλα αυτά τα χρόνια έχω καταναλώσει γύρω στα 10 μπουκάλια του αρώματος που είναι συνώνυμο με το άρωμα των ώριμων σύκων και με τη σιέστα του ζεστού απομεσήμερου κάτω από μια συκιά! Όσοι με ξέρουν, ξέρουν πόσο το αγαπώ! Στη συνέχεια αγάπησα τη φρεσκάδα του πικρού πορτοκαλιού και τον ερωτισμό του πατσουλί που συναντάει κανείς στο Bois d’Orange, αλλά και την τονωτική αύρα που αποπνέει το Cedrat! Τέλος ως γυναίκα που λατρεύει τα φρέσκα αρώματα, δεν θα μπορούσα να μην έχω ξεχωρίσει το Neroli!

Αν θέλεις να απολαύσεις τη μοναδική αρωματική εμπειρία που προσφέρει η Roger & Gallet, αξίζει εκτός από τα αρώματα, να δοκιμάσεις επίσης τα σαπούνια και τα αφρόλουτρα του brand! Και τα δύο έχουν 100% συστατικά φυτικής προέλευσης, προσφέροντας έτσι μια εξαιρετικά απαλή και εύκολη στο ξέβγαλμα χρήση, κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

One response to “Perfumes Stories Roger & Gallet”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: