Ο γύρος του κόσμου με τα βιβλία της γεωγραφίας

Αυτήν την εβδομάδα η Χριστίνα έγραφε διαγώνισμα στο μάθημα της γεωγραφίας με θέμα την Ευρώπη! Δεν υπήρχε λοιπόν καλύτερη αφορμή για να βγουν από το ράφι της βιβλιοθήκης οι άτλαντες και οι χάρτες (έχουμε ειδικό ράφι με τα βιβλία της γεωγραφίας)! Ευκαιρία, είπα, να ξεσκονίσω και εγώ λίγο τις γνώσεις μου, τρομάρα μου, και έτσι συνειδητοποίησα ότι επί της ουσίας ελάχιστα θυμόμουν από όσα είχα μάθει στο σχολείο.

Επισήμως λοιπόν είμαι αγεωγράφητη αλλά έχω πολλή όρεξη να μάθω πάλι από την αρχή μαζί με την κόρη μου. Η αλήθεια είναι ότι το μάθημα της γεωγραφίας με τον τρόπο και με το βιβλίο που διδάσκεται στο σχολείο δεν εμπνέει τα παιδιά να το αγαπήσουν! Γι’αυτό λοιπόν αναζήτησα τη βοήθεια των εξειδικευμένων παιδικών βιβλίων, που χάρη στα κοπτικά και στους αναδιπλούμενους χάρτες που διαθέτουν, κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον των παιδιών (και των γονιών, θα πω)!

Και επειδή το δικό μου το παιδί βαριέται πολύ εύκολα, προσπάθησα να την κρατήσω συγκεντρωμένη κάνοντας ένα μικρό ταξίδι στον παγκόσμιο χάρτη. Ξεκινήσαμε ψάχνοντας τις χώρες από τις οποίες κατάγονται κάποιοι συμμαθητές της (Μαρόκο, Γεωργία, Αίγυπτος, Πακιστάν κ.ά). Μετά τις έδειξα τις χώρες που έχω ταξιδέψει, μιλώντας για το 1ο ταξίδι που έκανα μόνη μου, για το 1ο επαγγελματικό μου ταξίδι και για τα ταξίδια που έχουμε κάνει με τον μπαμπά της. Και κάπως έτσι μπήκε στην κουβέντα και το 1ο ταξίδι που θα κάνουμε μαζί και το οποίο ελπίζω να γίνει άμεσα!

Κατά την ταπεινή μου άποψη, υπάρχουν παιδικά βιβλία γεωγραφίας και άτλαντες που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν τη γεωγραφία και να ανακαλύψουν την πιο… κουλ πλευρά της. Αυτά είναι κάποια από τα βιβλία που έχουμε και τα οποία μας αρέσουν πολύ!

One response to “Ο γύρος του κόσμου με τα βιβλία της γεωγραφίας”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: